Οινικές συναντήσεις Δεκεμβρίου

Αγαπητοί  φίλοι του Οίνου του Αγαπητού,

Σας ενημερώνουμε για τις οινικές εκδηλώσεις Δεκεμβρίου


Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στις 9μμ «Κάθετη γευσιγνωσία των ερυθρών Κτήμα Γεροβασιλείου και Κτήμα Γαίας»

Περί των καθέτων και οριζοντίων ευκαιριών στη ζωή μας, έχουμε ξαναμιλήσει επαρκώς, εξηγώντας τους λόγους της διοργάνωσης μιας τέτοιας βραδιάς masterclass στον «Οίνο τον αγαπητό»!

 Tην Τρίτη12/12 λοιπόν, θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε το ταλέντο και την οινική μαεστρία  δύο εκ των πλέον πετυχημένων γεωπόνων και οινολόγων όλης της επικράτειας.

Τέσσερις χρονιές λοιπόν από τον βορρά και το κτήμα Γεροβασιλείου 1997, 2002,2004 και 2015 θα ανοιχθούν για να μείνουν για καιρό στη μνήμη μας και τέσσερις χρονιές από τον νότο του κτήματος ΓΑΙΑ 2003, 2006, 2007 και 2013, του Γιάννη Παρασκευόπουλου θα μας αποκαλύψουν τα άδυτα του περίφημου Αγιωργίτικου της Νεμέας.
       
Είναι κάτι στιγμές στην οινική πορεία του καθενός που σφραγίζουν κυριολεκτικά τον χρόνο! Μην τις χάσετε!   Τιμή συμμετοχής 30 ευρώΔευτέρα 18 Δεκεμβρίου στις 8μμ «Σπουδή στις ποικιλίες Sangiovese, Pinot noir & Tempranillo»

Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στις 8μμ θα πραγματοποιηθεί μια έκτακτη γευσιγνωσία κρασιών από τρία διάσημα σταφύλια του κόσμου.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο μαθητείας επίλεκτων κοσμοπολίτικων ποικιλιών με σκοπό την σπουδή αυτή τη φορά των διάσημων ποικιλιών, Sangiovese, Pinot noir & Tempranillo!

 

Τρίτη 19 Δεκεμβρίουστις 9μμ «Η μαύρη θεά σοκολάτα παρέα με το κτήμα Εύχαρις στον Οίνο τον Αγαπητό!»
 
Μέσα στο εορταστικό κλίμα των ημερών άρχισαν και οι προετοιμασίες για τους γλυκύτερους  γάμους της χρονιάς. Ο βιρτουόζος  σοκολατοποιός του Πειραιά Στέφανος Διαμαντόπουλος ανέλαβε και φέτος να «ντύσει» τις επτά διαφορετικές γεύσεις σοκολάτας, για  να βρουν τον κατάλληλο γαμπρό και να τον πιούν στο ποτήρι. Οι τυχεροί υποψήφιοι θα εμφανιστούν από τις πλαγιές των Γερανείων  καθότι είναι  επιλογές του αγαπητού μας οινοποιού Χάρη Αντωνίου.

Θα παρελάσουν κλασικά αλλά και εναλλακτικά σοκολατάκια με γεύση: μέλι Σκύρου και καστανή ζάχαρη - καπνιστό τυρί - φρούτα και πιπέρι Tubebe – μπύρα - ελαιόλαδο- syrah – 5 πιπερια - που θα προκαλέσουν τις αισθήσεις μας!

Από την οινική ομάδα των κρασιών του «Ευχαρις»  η ροζέ και αφρώδης Εύα θα καλωσορίσει τους καλεσμένους, την υποδοχή θα εξασφαλίσουν η Μαλαγουζιά  με το Ασύρτικο, ενώ οι ερυθρές  ταξιαρχίες του κτήματος, το Merlot και 2 χρονιές Syrah «Ευχαρις», θα αναλάβουν να γοητεύσουν τα επίμαχα σοκολατάκια.

Όσο για την τελευταία σοκολατένια όπως πάντα έκπληξη του Στέφανου, καλέσαμε τον γλυκό «Επίλογο» να κλείσει μεθυστικά την φετινή  βραδιά της μαύρης Θεάς στα Μελίσσια.Για δηλώσεις συμμετοχής:

" Οίνος ο Αγαπητός": Λ. Πηγής 15 Μελίσσια   
Τ. 210 6142200