Εκδόσεις

Μια σειρά χρηστικών βιβλίων κυκλοφορούν ήδη στην αγορά από τις εκδόσεις «Οίνος ο αγαπητός», που βοηθούν χωρίς αμφιβολία κάθε ανήσυχο καταναλωτή, να εμπλουτίσει τις γνώσεις του.

 

episkepsima-oinopoieiaΕΠΙΣΚΕΨΙΜΑ & ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ 
Κυκλοφόρησε το πολυτελές λεύκωμα των επισκέψιμων οινοποιείων της σημερινής διονυσιακής μας γης. Μέσα από τις 250 πολύχρωμες σελίδες του, προωθείται η νέα ιδέα του οινο-τουρισμού στα πανέμορφα και αγαπημένα κτήματα της σύγχρονης Ελλάδας.
Με μοντέρνο τετράγωνο σχήμα (20Χ20), σκληρό εξώφυλλο, κουβερτούρα και πολύχρωμο φωτογραφικό υλικό, δίγλωσσο (αγγλικά) και μεθυστικό, προτείνει ένα αξέχαστο ταξίδι από το θρυλικό Βορρά, την ηρωική Μακεδονία την ακριτική Θράκη, την καταπράσινη Θεσσαλία την ορεινή Ήπειρο και την ανερχόμενη Στερεά, μέχρι την «αμπελόεσσα» Πελοπόννησο του Ομήρου, για να καταλήξει στις ομορφιές του Αιγαίου και την φιλόξενη Μεγαλόνησο αποτελώντας έτσι ιδανική πρόταση για ένα ιδιαίτερο δώρο!
Έντυπη μορφή τιμή: 15 ευρώ    Σε ηλεκτρονική μορφή τιμή: 4,99 ευρώ

 

pantremaΠΑΝΤΡΕΜΑ ΟΙΝΩΝ & ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ 

Ένα χρηστικό βιβλίο με κυρίαρχο θέμα την αρμονία των σημερινών κρασιών μας με τα διάφορα ελληνικά πιάτα που απευθύνεται σε όλους τους μάχιμους ουρανίσκους αυτής της χώρας, παραθέτοντας τα κρυφά μυστικά του γαμπρού που είναι ο Οίνος, ο τόσο πολύ αγαπητός.
Σε πρωτότυπη τετράγωνη διάσταση, σκληρό εξώφυλλο και 90 πολύχρωμες σελίδες, συναντά κανείς άφθονες λεπτομέρειες από το κόσμο των αξεσουάρ στο τραπέζι, τις συνθήκες μιας ιδανικής κάβας, τις προϋποθέσεις της σωστής παλαίωσης και του σερβιρίσματος, προκαλώντας την φαντασία και των πλέον αναποφάσιστων εργένηδων, να προχωρήσουν μέσα από αυτό το πρωτότυπο αυτό βιβλίο, σε λυτρωτικές γνωριμίες με 16 πανέμορφες ελληνίδες.
Δεκαέξι λοιπόν συνταγές-νύφες με ορεκτικά, σαλάτες, θαλασσινά και κρεατικά που φρόντισε ο Βασίλης Φραντζολάς έχουν ήδη επιλέξει τον σύντροφο της ζωής τους, ανάμεσα σε 60 εκλεκτά κρασιά, σφραγίζοντας μεθυστικά τον αστερισμό της νέας γενιάς των ελλ-οίνων….
Ένα βιβλίο που …αναφέρει τα καπρίτσια κάθε νύφης, που είναι ο τρόπος παρασκευής των συνταγών, προτείνει συγκεκριμένα κρασιά (ετικέτες) για πάντρεμα ομαλή συμβίωση, ενώ …πίνεται δροσιστικά ως την τελευταία του γουλιά!    Τιμή 8 ευρώ

 

alfavitariΤΟ  ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ  ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ  ΚΡΑΣΙΩΝ
Ο μεθυστικός αυτός οδηγός των Ελληνικών κρασιών θεωρείται ο ιδανικότερος ίσως ξεναγός στο συναρπαστικό ταξίδι στη χώρα των ελλ-οίνων. Οι ποικιλίες των σταφυλιών μας, οι γνωστές και άγνωστες οινο-περιοχές, τα επώνυμα αλλά και τα νεογέννητα κρασιά με τα σχόλια τις ετικέτες και τις τιμές τους, παρελαύνουν αλφαβητικά με παρρησία και ανά κατηγορία: λευκά, βαρελίσια, ροζέ, ερυθρά, γλυκά και αφρώδη είναι έτοιμα να κλέψουν την καρδιά σας.
Το τελικό φιλτράρισμα της έβδομης έκδοσης έγινε από τον οινολόγο Δρ Δημήτρη Χατζηνικολάου ώστε κάθε μάχιμος ουρανίσκος να βρει την πληρότητα της οινικής γνώσης που αποτελεί μια μορφή εξουσίας...
Τιμή 10 ευρώ

 

 « Οίνος & Αίνος »
Δίτομο έργο - Κασετίνα δώρου
Ο α΄ και β΄ τόμος «Οίνος & Αίνος» κυκλοφορούν και σε πολυτελή κασετίνα πρωτόγνωρου δώρου περιέχοντας 2 cd. Τιμή 35 ευρώ

oinos-ainos-a« ΟΙΝΟΣ  & ΑΙΝΟΣ » Α΄ Τόμος 
…πέρα από τα όρια του ουρανίσκου
Το βιβλίο Οίνος και Αίνος αποτελεί το ξεχύλισμα της αγάπης του συγγραφέα για την επιστήμη που υπηρετεί με πάθος, αλλά και για τον ευλογημένο οίνο που συνεχίζει να ευφραίνει διαχρονικά τις καρδιές των ανθρώπων.
Πρόκειται για ένα βιβλίο με γεύσεις και θρύλους από την Ομηρική περίοδο, γεγονότα και ντοκουμέντα από την διονυσιακή ατμόσφαιρα αλλά και εμπειρίες από την ιστορική διαδρομή του οίνου στη χώρα μας. Οι σκέψεις αυτές, από φρουτώδεις σταγόνες λιασμένου οίνου στο πέρασμα του χρόνου, μετατράπηκαν σε αίνο ευχαριστιακής σπονδής σε Εκείνον που μας δίδαξε το μεθυστικότερο νόημα της ζωής, Συνοδεύεται με cd από την εκπομπή του Αρχιμανδρίτη πατέρα Ανδρέα Κονάνου «Πάσχα των Ελλ-οίνων».  Τιμή 15 ευρώ

 

oinos-ainos-b« ΟΙΝΟΣ & ΑΙΝΟΣ » Β΄ Τόμος
…και ο αίνος ην προς τον Θεόν
Με τις πλέον εντυπωσιακές αμπελο-οινικές αλήθειες ολοκληρώθηκε το έργο «Οίνος & Αίνος».
Ο Δεύτερος τόμος, γεμάτος χαριτωμένα ευφυολογήματα, συγκερνάει την παράδοση με το σήμερα, τις αιώνιες αλήθειες με την καθημερινότητα, τη βαθιά σοφία με την ανάλαφρη ομορφιά, το ξεδίψασμα της καρδιάς με τις γεύσεις του στόματος, και τον πνευματικό οίνο της ψυχής με το ...κρασί της αναψυχής.
Συνοδεύεται με cd από την εκπομπή του συγγραφέα στον Σκάι 100,3 με τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικολάο, το Μεγάλο Σάββατο.  
Υπερβατικό βιβλίο χωρίς οποιαδήποτε ηθικοπλαστική διάθεση, που μας κερνά τις γοητευτικές του εμπειρίες μέσα από την ιστορική διαδρομή του οίνου σ’ ένα κρατήρα μεστό ευφροσύνης, διαμορφώνοντας ένα νέο πολιτισμικό και πολύχρωμο ελλ-οινικό μωσαϊκό εiς oσμήν ευωδίας πνευματικής... Τιμή 15 ευρώ

 

oinos-atlasΟΙΝΟΣ: Παγκόσμιος Άτλαντας (Εξαντλήθηκε)
Παγκόσμιος αμπελο-οινικός Άτλαντας με θέματα από την ιστορία του οίνου, τις περίφημες ποικιλίες σταφυλιών, τα μυστικά των θρυλικών αμπελώνων του πλανήτη, τις σύγχρονες μεθόδους οινοποίησης σε όλο τον κόσμο και περιγραφές κρασιών από τα διάσημα αμπελοτόπια στις πέντε Ηπείρους. Χίλιες έγχρωμες σελίδες από τον θαυμαστό κόσμο του κρασιού με εντυπωσιακές εικόνες και χάρτες αλλά και μεθυστικές λεπτομέρειες περί γευσιγνωσίας, περί της ιδανικής συντήρησης και το σωστό σερβίρισμα των κρασιών, που θα άξιζε να κοσμήσουν και τη δική σας βιβλιοθήκη.  Τιμή 40 ευρώ